Je mailbox opschonen via webmail

Opruimen met webmail

Je mailbox opschonen via webmail

Een mailbox kan makkelijk vol raken, zeker als je regelmatig bijlagen ontvangt. Daarom is het verstandig om regelmatig je mailbox op te schonen en overbodige berichten te verwijderen. Een van de manieren om dit te doen is via je browser, oftewel webmail. In dit artikel leggen we uit hoe je dit kunt doen.

Het adres van je webmail is je domeinnaam met daar achter "/webmail", dus jedomein.nl/webmail. Log in met je e-mailadres als gebruikersnaam en het wachtwoord dat bij je mailbox hoort.
Als je bent ingelogd klik je rechtsboven op: Instellingen

Klik in de linkerkolom op Mappen om een overzicht te zien van alle mappen binnen je e-mailaccount. Let op dat dit alleen de mappen zijn die op de server aanwezig zijn. Het kan zijn dat je meer mappen in je eigen e-mailprogramma (zoals Microsoft Outlook, Thunderbird) hebt, maar die zijn dan niet op de server opgeslagen.

Mappen

Klik op een map om de details van de betreffende map op te vragen.
Om de omvang van een map te bekijken klik je op de link 'Klik om de omvang van de map te berekenen'. Je ziet nu hoeveel ruimte een map in beslag neemt op de server.

webmail omvang

Map opruimen

Mappen legen en verwijderen

Nu je weet hoe groot een map is kun je de berichten opschonen. Je kunt ze één voor één verwijderen, maar je kunt ook een map legen of zelf compleet verwijderen. Klik op de betreffende map en vervolgens onderaan je scherm op het icoontje met het tandwiel. Kies dan of je de map alleen wilt legen (alle berichten verwijderen) of de map wilt verwijderen.

webmail legen verwijderen

Individuele berichten verwijderen

Behalve een map in zijn geheel verwijderen kun je berichten ook één voor één verwijderen. Ga naar de map met berichten en klik op het bericht dat je wilt verwijderen. 

Tip: Meerdere berichten tegelijk verwijderen met Shift en Control

Elk bericht apart verwijderen kan tijdrovend zijn. Gelukkig kan het sneller.

  • Met de Shift-toets kun je meerdere opeenvolgende berichten selecteren en vervolgens verwijderen. Klik op het eerste bericht, houdt de Shift-toets ingedrukt en klik op het laatste bericht. Alle tussenliggende items worden ook geselecteerd. Klik op Verwijderen om de berichten naar de prullenbak te verplaatsen.
  • Met de Control-toets kun je berichten één voor één selecteren. Houd de Control-toets ingedrukt terwijl met de muisknop de berichten één voor één selecteert. Laat de toets los als je klaar bent met selecteren. Klik op Verwijderen om de berichten naar de prullenbak te verplaatsen.

webmail knop verwijderen

Vergeet niet om de berichten uit de Prullenbak te verwijderen, want ook die kost opslagruimte.

logo-yolknet.png

Yolknet ontwikkelt sinds 2005 gebruiksvriendelijke websites en webapplicaties. We ontzorgen klanten door een compleet webpakket te bieden, waaronder webhosting, domeinnamen, SEO.

  De Ronde 15, 5683 CZ Best   info@yolknet.nl   0499 - 377 090
Quick link

Yolknet is een erkend leerbedrijf

Yolknet is een erkend leerbedrijf

Volg Yolknet

Schrijf je nu in

Laat je inspireren door onze tips en blijf op de hoogte.
Yolknet © 2005 - 2020 Alle rechten voorbehouden Prijzen excl. 21% btw

Zoeken

Yolknet - all for web De Ronde 15 - 5683 CZ Best 0499 - 377 090