In een eerdere blog hebben we het gehad over het belang van het vernieuwen van je website. Een van de aspecten die hierbij naar boven kwam, was dat het ten goede komt aan de vindbaarheid in Google. In deze blog gaan we in op aspecten die belangrijk zijn om je website beter vindbaar te maken.

Belangrijke onderdelen

De online vindbaarheid van jouw website is enorm belangrijk. Hiermee bedoelen we hoe je gevonden wordt in zoekmachines op zoektermen die relevant zijn voor jouw website of webshop. Er zijn een aantal onderdelen belangrijk om je website beter vindbaar te maken. Om de vindbaarheid van je website te verbeteren onderscheiden we drie verschillende pijlers; content, techniek en autoriteit.

1. Content

De content op je website is een belangrijke pijler voor je vindbaarheid in Google. Zorg ervoor dat je een duidelijk beeld hebt van relevante termen voor jouw bedrijf, dit kun je doen door middel van een zoekwoordenonderzoek. Wanneer je een interessant lijstje met relevante zoekwoorden hebt samengesteld, kun je aan de slag met de content op je website. Zoek uit welke zoekwoorden relevant zijn voor een bepaalde pagina. Zorg ervoor dat de teksten op de relevante pagina’s actueel zijn en bij het onderwerp passen. Hou bij het schrijven in gedachte dat je niet schrijft voor Google maar voor je doelgroep. Het is belangrijk dat de tekst daadwerkelijk iets aan de pagina toevoegt. 

2. Techniek

De techniek is een belangrijk aspect voor de vindbaarheid van je website. Wanneer je website niet goed functioneert, zal Google deze minder snel tonen. Hieronder lichten we enkele punten van de techniek toe.

Laadtijd van je website

De snelheid van je website is belangrijk om beter gevonden te worden in Google. Als het laden van een pagina meerdere seconden duurt kan dit van invloed zijn op de website ranking. Er zijn verschillende manieren om de snelheid te verbeteren, zodat je beter vindbaar wordt in Google. 

  • Zorg ervoor dat de afbeeldingen in de juiste bestandsindeling en -grootte worden aangeleverd. 
  • Kijk ook naar de mogelijkheden voor lazy loading van de afbeeldingen op je website. Dat houdt in dat afbeeldingen die nog niet in beeld zijn nog niet geladen worden.
  • Optimaliseer de caching van je website met een plugin of andere module. 
  • Installeer niet te veel plugins, aangezien dit de laadsnelheid van je website niet ten goede komt. 
  • Beperk het gebruik van redirects (omleidingen) op je website. Voorbeelden??? Dit zegt onze klanten niks

Zorg voor een veilige website

Google beschouwt de veiligheid van een website als een belangrijke factor voor de vindbaarheid. Beveiligde websites krijgen voorrang op andere websites in de zoekresultaten. In een eerdere blog kun je meer lezen over de belangrijkste onderdelen voor een veilige website. 

Sitemap van je website

Een XML-sitemap is een soort inhoudsopgave van je website die je kunt indienen bij Google Search Console. Hierdoor heeft Google snel een duidelijk overzicht van de structuur op je website. In veel gevallen wordt er automatisch een sitemap gegenereerd, maar je moet deze dan nog wel zelf toevoegen aan Google Search Console. Deze XML-sitemap zorgt ervoor dat de pagina’s op je website beter gevonden worden. 

Responsieve website

Een mobielvriendelijke website is ook een belangrijk onderdeel om beter gevonden te worden in Google. Zorg er daarom voor dat je website zich goed aanpast aan kleinere schermen, ofwel een responsieve website

3. Autoriteit

Het laatste onderdeel om mee aan de slag te gaan om de vindbaarheid van je website te verbeteren is autoriteit. Dit is ook belangrijk om hoger te scoren in Google. Een van de onderdelen binnen autoriteit is het verkrijgen van links vanaf andere websites. Hierdoor wordt je website sneller gevonden. Het regelen van links op andere websites wordt ook wel linkbuilding genoemd. Hierbij geldt dat hoe hoger de waarde van deze website is, des te beter de bijdrage aan de vindbaarheid van jouw website. 

 

Naast links op externe websites is een interne linkstructuur ook erg belangrijk. Met een interne linkstructuur geef je Google een nog beter signaal over wat bezoekers op je website kunnen vinden. Je kunt belangrijke pagina’s extra waarde geven door te verwijzen vanaf andere pagina’s. 

Bij het bouwen van een nieuwe website of webshop denken de specialisten van Yolknet graag met je mee. Samen met jou zorgen we voor een optimale vindbaarheid in Google! Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op met de webhelden van Yolknet.

Yolknet© 2005 - 2024Alle rechten voorbehoudenPrijzen excl. 21% btw