Hoe maak ik ruimte vrij op mijn webhostingpakket?

Je hostingpakket opschonen

Hoe maak ik ruimte vrij op mijn webhostingpakket?

Als je webhosting afneemt bij Yolknet heb je een maximale opslagruimte die bij het pakket hoort. Deze ruimte wordt onder andere gebruikt voor de opslag van afbeeldingen en (pdf-)documenten, de database en je e-mailberichten (tenzij je een aparte mail- of exchange-server hebt). Onze systemen houden in de gaten hoeveel ruimte je nog beschikbaar hebt. Wanneer je de limiet nadert ontvang je een melding, zodat je op tijd ruimte kunt vrijmaken. In dit artikel lees je hoe je dit voor je hostingpakket kunt doen.

Een van de weinige beperkingen aan onze webhostingpakketten is de opslagruimte. Tijdens het gebruik wordt er steeds meer informatie opgeslagen, zoals de afbeeldingen van je website. Maar ook de berichten van alle e-mailadressen worden op het webhostingpakket opgeslagen. Ongemerkt kan zo de omvang toenemen. Lees hier hoe je kunt opschonen. Het is ook mogelijk om via de webmail (e-mailen via je browser) ruimte vrij te maken. Lees hier hoe je dat doet.

Webhosting waarschuwingssysteem

Wanneer de server merkt dat je verbruik 95 % of meer is treedt het waarschuwingssysteem in werking. Je ontvangt een melding zodat je op tijd ruimte vrij kunt maken. Wanneer je de limiet van je hostingpakket passeert kan dit tot gevolg hebben dat je geen afbeeldingen meer kunt plaatsen. Of dat je geen e-mail meer kunt versturen en ontvangen.

Ga je over de limiet heen? Dan sluiten we het webhostingpakket in elk geval nooit zomaar af. Je website en e-mailadressen blijven dus gewoon bereikbaar. Wel sturen we herinneringen met het verzoek om ruimte vrij te maken zodat je webhosting weer optimaal werkt.

Meerprijs

Wanneer er na herhaaldelijke herinneringen niet voldoende ruimte wordt vrijgemaakt dan brengen we een meerprijs in rekening van € 1 per week per 50 MB. De facturatie vindt maandelijks plaats. Je kunt ook een groter hostingpakket bestellen met meer opslagruimte. Bekijk ons aanbod.

Ruimte vrijmaken

Uit ervaring weten we dat er meestal twee oorzaken zijn van een volle webhosting: afbeeldingen en (pdf-)bestanden en e-mailberichten. We leggen hieronder uit wat je kunt doen aan deze twee ruimtevreters.

Afbeeldingen

Een plaatje bij een tekst doet het altijd goed bij de bezoekers van je website. Maar een (te) grote afbeelding kan de laadtijd van een pagina flink vertragen én veel opslagruimte in beslag nemen. Een foto van je telefoon is tegenwoordig al gauw 3,5 MB groot. Met 15 van deze foto's heb je dus meer dan 50 MB aan opslag nodig! Daarom is het verstandig om een afbeelding eerst te verkleinen voordat je deze uploadt. Dat kan onder andere via deze websites:

Heb je al veel grote afbeeldingen op je webhosting staan en weet je niet hoe je ze moet verkleinen? Neem dan contact met ons op: we helpen je graag.

E-mail opschonen

Je staat er niet bij stil, maar een e-mailadres kan ongemerkt veel ruimte innemen. Zeker als je weleens bijlagen meestuurt of ontvangt en als er meerdere e-mailaccounts zijn. Om ruimte vrij te maken kun je het beste inloggen via webmail: je ziet dan alleen de berichten en mappen die op de server zijn opgeslagen en dus ruimte innemen. Heb je webhosting via Yolknet? Lees in dit stappenplan hoe je je mailbox kunt opschonen via je webmail.

Contact en advies

Wil het echt niet lukken om meer ruimte vrij te maken? Neem dan contact met ons op. We geen je graag advies over wat je het beste kunt doen.

Preventief
Regelmatig ontvangen we bij Yolknet een bericht van een klant met een schermafbeelding (screenshot). In plaats van als bijlage staat deze in het bericht zelf. Dat is handig, want je kunt het bericht lezen en direct de afbeelding bekijken. Het heeft als nadeel dat als je op het bericht antwoordt, niet alleen de tekst maar ook de afbeelding wordt meegestuurd. Op die manier kun je in een mailwisseling zomaar een paar 'overbodige' MB's ontvangen en versturen.
Mocht je op een dergelijk bericht reageren verwijder dan de afbeelding, omdat ze onnodige opslagruimte gebruiken. Je hebt het bericht al een keer ontvangen, dan hoef je het niet in elk bericht opnieuw te ontvangen.

 

 

Groene hosting bij Yolknet

Bij Yolknet zetten we ons niet alleen in voor mooie webproducten voor onze klanten, maar ook voor een betere wereld. We steunen kansarme kinderen in Indonesië en India, en met groene webhosting dragen we bij aan een beter milieu.

logo-yolknet.png

Yolknet ontwikkelt sinds 2005 gebruiksvriendelijke websites en webapplicaties. We ontzorgen klanten door een compleet webpakket te bieden, waaronder webhosting, domeinnamen, SEO.

  De Ronde 15, 5683 CZ Best   info@yolknet.nl   0499 - 377 090
Quick link

Yolknet is een erkend leerbedrijf

Yolknet is een erkend leerbedrijf

Volg Yolknet

Schrijf je nu in

Laat je inspireren door onze tips en blijf op de hoogte.
Yolknet © 2005 - 2020 Alle rechten voorbehouden Prijzen excl. 21% btw

Zoeken

Yolknet - all for web De Ronde 15 - 5683 CZ Best 0499 - 377 090