SSL-certificaten van Symantec onveilig

Google Chrome vindt 3.000 Nederlandse sites onveilig

In maart 2017 meldde Google dat de SSL-certificaten (herkenbaar aan het slotje en ‘https’) van Symantec onveilig zijn. Vanaf 16 oktober 2018 gaat de browser Google Chrome hiervoor waarschuwen. Wat betekent dit voor jouw website en webshop?

Met een SSL-certificaat via Yolknet is je website of webshop veilig. Yolknet maakt geen gebruik van de certificaten van Symantec.

In 2015 ontdekte de zoekgigant dat Symantec valse certificaten aanmaakte, waardoor websites zich bijvoorbeeld voor konden doen als Google.com. Daarom is het vertrouwen opgezegd en zal de browser Google Chrome vanaf vandaag met een rood scherm waarschuwen als je websites met een SSL-certificaat van Symantec bezoekt. Dat geldt ook voor andere Symantec-merken zoals Thawte, VeriSign, Equifax, GeoTrust, and RapidSSL.
Ook Firefox gaat binnenkort waarschuwen voor websites met een onveilig Symantec-certificaat.

chrome firefox
Browsers Chrome en Firefox gaan waarschuwen voor websites en webshops met onveilige Symantec-certificaten.

Ongeveer 3.000 Nederlandse websites maken gebruik van een certificaat van Symantec. Enkele grote namen zijn onder andere de gemeentes Zutphen en Heemskerk, Ekoplaza, LOI, de klantenservice van NS International, Emté en Buma Stemra.

Heb je een SSL-certificaat van Symantec? Stap dan zo snel mogelijk over! Yolknet kan je daarbij helpen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Wil je weten hoe een SSL-certificaat werkt? Wij leggen het uit aan de hand van een metafoor.

Kijk voor meer informatie op:

Update

22 oktober - In een blog van Google maakt het bedrijf bekend dat in Chrome 70 geen groen slotje meer zal tonen. De browser waarschuwt alleen nog bij onveilige websites. Deze versie staat gepland voor 23 oktober.

Verandering in Google Chrome

logo-yolknet.png

Yolknet ontwikkelt sinds 2005 gebruiksvriendelijke websites en webapplicaties. We ontzorgen klanten door een compleet webpakket te bieden, waaronder webhosting, domeinnamen, SEO.

  De Ronde 15, 5683 CZ Best   info@yolknet.nl   0499 - 377 090
Quick link

Yolknet is een erkend leerbedrijf

Yolknet is een erkend leerbedrijf

Volg Yolknet

Schrijf je nu in

Laat je inspireren door onze tips en blijf op de hoogte.
Yolknet © 2005 - 2020 Alle rechten voorbehouden Prijzen excl. 21% btw

Zoeken

Yolknet - all for web De Ronde 15 - 5683 CZ Best 0499 - 377 090