Aantal DDoS-aanvallen neemt snel toe

Sinds augustus worden verschillende organisaties in Nederland getroffen door DDoS-aanvallen die waardoor websites soms niet goed bereikbaar waren. Dat meldt het Nationaal Cyber Security Centrum. 

Ook in het buitenland zijn er meer DDos-aanvallen gemeld dan normaal. Op 1 september werd het datacentrum van Yolknet ook getroffen door zo’n aanval. De problemen waren binnen enkele uren verholpen.

Uitzonderlijk grote aanvallen

Bij een DDOS-aanval (Denial Of Service) worden er zoveel taken afgevuurd op een server dat het de vraag niet meer kan verwerken. De wachtrij met taken loopt op en raakt zo vol dat een server niet meer kan functioneren en crasht.

De aanvallen zijn voor Nederlandse begrippen uitzondelijk groot. Er zijn meldingen bekend van aanvallen met 250 Gbps. Vorig jaar werden slechts 11 aanvallen boven de 40 Gbps gemeld en was de grootste 124 Gbps.

Dreigmails

Sommige bedrijven melden dat ze dreigmails hebben gekregen. De afzender dreigde daarin met een aanval als het bedrijf niet zou betalen. Het is niet bekend of de aanvallen en de afpersmails verband houden met elkaar.

 

 

 

 

logo-yolknet.png

Yolknet ontwikkelt sinds 2005 gebruiksvriendelijke websites en webapplicaties. We ontzorgen klanten door een compleet webpakket te bieden, waaronder webhosting, domeinnamen, SEO.

  De Ronde 15, 5683 CZ Best   info@yolknet.nl   0499 - 377 090
Quick link

Yolknet is een erkend leerbedrijf

Yolknet is een erkend leerbedrijf

Volg Yolknet

Schrijf je nu in

Laat je inspireren door onze tips en blijf op de hoogte.
Yolknet © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden Prijzen excl. 21% btw

Zoeken

Yolknet - all for web De Ronde 15 - 5683 CZ Best 0499 - 377 090