Skip to main content

Het gras is groener… waarom andere sites beter worden bezocht

Heb je je ooit afgevraagd waarom de website van een concurrent altijd meer bezoekers lijkt te trekken en betere posities in zoekmachines heeft? De verklaring ligt vaak in de keuze van zoekopdrachten en hoe goed deze aansluiten op je webpagina.

Bij Yolknet begrijpen we de noodzaak om de online vindbaarheid van jouw website te verbeteren. Ook hebben wij de tools om dit te realiseren. Waarschijnlijk is het succes van je concurrent het gebruik van de juiste zoekwoorden.

Zoekwoordonderzoek: de juiste zoekwoorden

Om te begrijpen waarom jouw website minder wordt gevonden, voeren we een zoekwoordonderzoek uit. We analyseren de zoekopdrachten waarmee jouw concurrent wordt gevonden en vergelijken deze met die van jou. We bekijken niet alleen welke zoekwoorden relevant zijn, maar ook hoe vaak ze worden gebruikt en hoeveel mensen daadwerkelijk doorklikken naar de websites.

Vindbaarheid verbeteren? Optimaliseer je website

Door het zoekwoordenonderzoek beschik je over waardevolle inzichten die onmiddellijke actie mogelijk maken. Titels, teksten, landingspagina's en menu-items kunnen worden aangepast om de vindbaarheid van je website in zoekmachines te verbeteren. Wij helpen je graag als je meer wilt weten over website optimalisaties voor zoekmachines.

Optimalisatie zoekmachines

Zoekmachines, uitgerust met kleine scripts, analyseren voortdurend websites. Deze zoekbots houden niet alleen bij hoe vaak bepaalde zoektermen voorkomen, maar ook hoe lang bezoekers op een site blijven na een zoekopdracht. Bij Yolknet raden we aan het bezoekgedrag bij te houden met tools zoals Google Analytics of Piwik. Met een langer verblijf op jouw website scoor je hoger in zoekmachines.

Content gericht op zoekopdrachten

Cruciaal voor een effectieve online aanwezigheid is het optimaliseren van de content op je website voor zoekopdrachten. Het gaat niet alleen om het gebruiken van relevante zoekwoorden, maar ook om het begrijpen van de intentie achter de zoekopdrachten van je doelgroep. Het creëren van waardevolle en informatieve content voor je website, zoals blogposts en handleidingen, draagt bij aan een betere connectie met je bezoekers. Regelmatige herziening van je content is essentieel om relevant te blijven in een snel evoluerende digitale omgeving.

Yolknet maakt jouw gras groener

Na alle aanpassingen kan het zomaar zijn dat jouw gras het groen van je concurrent overtreft. Yolknet beschikt over ruime ervaring op het gebied van online marketing en SEO. Wil je meer weten over hoe Yolknet de vindbaarheid van jouw website kan verbeteren? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op

Laten we kennismaken!

Vul je naam in
Vul je e-mailadres in
Vul een bericht in
Je dient akkoord te gaan met onze privacyverklaring