Skip to main content

Maak ruimte voor groei: Hoe een lenteschoonmaak je website kan transformeren

De lente is niet alleen het seizoen om je huis op te ruimen, maar ook je website verdient wat aandacht. De schoonmaak van je website zorgt niet alleen voor een betere gebruikerservaring, maar kan ook de prestaties en snelheid van je site verbeteren. Laten we eens kijken naar een aantal eenvoudige maar effectieve manieren om je website een lenteschoonmaak te geven en ruimte te maken voor nieuwe, kwalitatieve content.

Neem je mediabibliotheek door

Begin met de schoonmaak van je website met een grondige inspectie van je mediabibliotheek. Verwijder ongebruikte afbeeldingen en documenten die alleen maar ruimte in beslag nemen. Zorg ervoor dat de afbeeldingen die je wilt behouden geoptimaliseerd zijn voor het web en voldoen aan de juiste formaten en bestandsgroottes.

Recycle en verwijder content

Neem de tijd om je content door te nemen. Hergebruik waar mogelijk oudere content door deze bij te werken naar de huidige standaarden. Verwijder content die niet langer relevant is of niet meer past bij je merkidentiteit. Zorg ervoor dat de content die je behoudt, van hoge kwaliteit en up-to-date is.

Repareer gebroken links

Ga na of het schoonmaken van je website geen gebroken links heeft veroorzaakt. Gebroken links kunnen de gebruikerservaring schaden en de SEO van je website aantasten. Gebruik tools zoals de Broken Link Checker om deze links op te sporen en te repareren of om te leiden naar relevante pagina's.

Optimaliseer de menustructuur

Bekijk je menustructuur kritisch en zorg ervoor dat deze logisch en gebruiksvriendelijk is. Beperk het aantal menu-items om keuzestress bij bezoekers te voorkomen en maak waar nodig aanpassingen om de navigatie te verbeteren.

Google Bedrijfsprofiel bijwerken

Na de interne schoonmaak van je website, zorg je ervoor dat je Google Bedrijfsprofiel up-to-date is. Controleer je contactgegevens, openingstijden en voeg eventueel nieuwe foto's toe. Een goed onderhouden Google Bedrijfsprofiel kan je helpen om beter zichtbaar te zijn in lokale zoekopdrachten.

Conclusie

Het voorjaar is niet alleen de tijd om je huis schoon te maken, maar ook om je online aanwezigheid te verfrissen. Een goed onderhouden website is niet alleen aantrekkelijker voor je bezoekers, maar kan ook de prestaties en snelheid van je site aanzienlijk verbeteren. Door een grondige inspectie van je mediabibliotheek uit te voeren, oude content te herzien en te verwijderen, gebroken links aan te pakken, de menustructuur te optimaliseren en je Google Bedrijfsprofiel bij te werken, leg je een stevig fundament voor een succesvolle online aanwezigheid. Yolknet staat klaar om je te ondersteunen bij elke stap van deze lenteschoonmaak. Met onze expertise en diensten kunnen we je helpen om je website te optimaliseren en klaar te maken voor groei. Waar wacht je nog op? Start vandaag nog met de lenteschoonmaak van je website en geef je online aanwezigheid de boost die het verdient!

Neem contact op

Laten we kennismaken!

Vul je naam in
Vul je e-mailadres in
Vul een bericht in
Je dient akkoord te gaan met onze privacyverklaring