Als we bij Yolknet met Joomla werken maken we ook gebruik van extensies om de mogelijkheden van het systeem uit te breiden. In dit artikel lees je meer over de meestgebruikte extensies.

Acymailing
Voor het versturen van nieuwsbrieven gebruiken we meestal Acymailing.

Admin Tools
Deze extensie zorgt voor een extra bescherming. Het heeft een firewall, scanner op verdachte bestanden en nog meer hulpmiddelen.

Akeeba Backup
Zoals de naam doet vermoeden kun je met Akeeba Backup een backup van een Joomla-website of -webshop maken. Voordat je aanpassingen uitvoert of updates installeert bijvoorbeeld.

BT Slideshow
Toont een slider (of carrousel).

BT Social share plugin
Hiermee kunnen bezoekers van je website of webshop een pagina delen op sociale netwerken.

CcInvoices
Facturen sturen en beheren in Joomla.

Chronoforms
Extensie om formulier te maken.

CMC-Mailchimp
Koppelt het nieuwsbriefsysteem Mailchimp aan Joomla. Je kunt de gebruikers en lijsten uitwisselen en een aanmeldingsformulier tonen die nieuwe adressen aan Mailchimp toevoegt.

CSV Improved (CSVI)
Hiermee kun je gegevens importeren en exporteren naar en van verschillende Joomla-componenten.

Docman
Dit is een oplossing voor document- en downloadbeheer voor je website. Je kunt gebruikers verschillende toegangsrechten geven tot documenten en categoriën.

DJ-ImageSlider
Toont een slider (of carrousel).

DPCalendar
Deze extensie wordt gebruikt om een kalender te tonen en te beheren.

Dutch 
De vertaling van het Joomla naar het Nederlands.

EDocman

Dit is een oplossing voor document- en downloadbeheer voor je website. Je kunt gebruikers verschillende toegangsrechten geven tot documenten en categoriën.
EDocman kan ook zoeken in Pdf-, Word- en Excel-bestanden.

Easy Profile
Met Easy Profile kunnen gebruikers een uitgebreid profiel invullen. Wat nuttig kan zijn als je een online community wilt opzetten.

Hikashop
Een webshop voor Joomla.

JCE Editor
Met de editor kun je teksten opmaken, zoals opsommingen, links instellen naar andere pagina's en tekst cursief maken. Ook kun je tabellen maken en afbeeldingen invoegen.

JCH Optimize
Het optimaliseren van een pagina kan belangrijk zijn voor een snelle laadtijd. Bezoekers hoeven niet lang te wachten, waardoor de kans kleiner is dat ze de pagina verlaten voordat ze iets hebben aangeklikt of besteld. Het optimaliseren kan onder andere bestaan uit het samenvoegen van alle opmaakbestanden tot 1 bestand.

JD iDeal 
Met deze extensie kun je eenvoudig iDEAL aanbieden op een website of webshop. Ook andere online betaalmethodes zijn mogelijk, zoals creditcards Paypal.

JEvents
Met JEvents kun je een kalender tonen en beheren.

Joomgallery
Deze extensie wordt gebruikt om fotoalbums te tonen.

JSitemap
Een sitemap is plattegrond van een website of webshop. Voor zoekmachines kan het een handig hulpmiddel zijn om te weten uit welke pagina's een website of webshop bestaat. Met JSitemap kan een sitemap worden gemaakt.

K2
K2 is een verzameling van hulpprogramma's om pagina's en hun inhoud te beheren.

OSMap 
Een sitemap is plattegrond van een website of webshop. Voor zoekmachines kan het een handig hulpmiddel zijn om te weten uit welke pagina's een website of webshop bestaat. Met OSMap kan een sitemap worden gemaakt.

OSMembership
Als mensen zich online kunnen inschrijven of aanmelden dan kun je dit met OSMembership beheren.

Phoca Gallery
Deze extensie wordt gebruikt om fotoalbums te tonen. Phoca Gallery kan ook Youtube-video's weergeven.

Regular Labs - Advanced Module Manager
Modules zijn een soort bouwstenen die je op verschillende plekken op een website of webshop kunt tonen. Met Advanced Module Manager krijg je meer instelmogelijkheden, zoals het tonen aan bepaalde browsers, gebruikersgroepen, talen en zelfs tijdstippen.

Regular Labs - Articles Anywhere
Articles Anywhere biedt meer instelmogelijkheden dan Joomla zelf. Je kunt artikelen zelfs in andere artikelen weergeven.

Regular Labs - Better Preview
Als je een artikel in Joomla opslaat heb je een nieuw tabblad in je browser nodig om het resultaat te bekijken. Better Preview toont een voorbeeldknop om met een druk op de knop te kijken hoe een artikel eruit zal zien voordat je het opslaat of publiceert.

Regular Labs - Components Anywhere
Componenten zijn een soort programma's binnen Joomla, zoals een nieuwsbrief. Met Components Anywhere kun je ze overal op je website of webshop tonen.

Regular Labs - Modules Anywhere
Modules zijn een soort bouwstenen die je op verschillende plekken op een website of webshop kunt tonen. Met Modules Anywhere kun je ze overal op je website of webshop tonen.

Regular Labs - Tabs
Hiermee kun je tabbladen tonen op je website.

RSForm
Extensie om formulieren te maken, zoals een contactformulier.

RSSeo
Een goede SEO is belangrijk voor een succesvolle website of webshop. RSSeo is een handig hulpmiddel hierbij.

Rupostel
Dit online betaalscript wordt vooral gebruikt bij Virtuemart-webshops.

Simple Image Gallery
Deze extensie wordt gebruikt om fotoalbums te tonen.

SP PageBuilder
Met dit hulpmiddel kun je zonder technische kennis een webpagina bouwen. SP PageBuilder heeft kant-en-klare blokken die je kunt gebruiken en in een eigen volgorde kunt zetten.

Virtuemart
VirtueMart is een webwinkel.

Widgetkit (Yootheme)
Een verzameling functionaliteiten om je website uit te breiden met onder andere diavoorstellingen en galerijen. Kijk voor meer uitleg en voorbeelden op https://yootheme.com/widgetkit#widgets.

Yootheme
Dit bedrijf bouwt verschillende extensies, zoals templates en hulpmiddelen als Widgetkit en Zoo.

Zoo (Yootheme)
Met Zoo kun je een catalogus maken in Joomla. Zoals een kookboek of database met films. Kijk voor meer uitleg en voorbeelden op https://yootheme.com/zoo#apps.

Niqui
De combinatie van ontwerpen en ontwikkelen van websites maakt mijn werk interessant en uitdagend. Ik zoek graag naar gebruiksvriendelijke oplossingen die er ook nog eens mooi uitzien.
Yolknet© 2005 - 2024Alle rechten voorbehoudenPrijzen excl. 21% btw