Skip to main content

Waarom zou ik migreren?

Joomla is een hulpmiddel om een website of webshop te beheren. Net als bij Windows en andere software werkt Joomla met versies. Na 10 jaar komt Joomla 3 ten einde en is het nodig om over te stappen naar Joomla 4 of nieuwer.

Vanaf 17 augustus 2023 wordt Joomla 3 niet meer ondersteund en worden er geen updates meer gemaakt.

 Dankzij Joomla is het gemakkelijk de website aan te passen, denk aan: teksten wijzigen, afbeeldingen toevoegen of verwijderen, menu-items instellen en formulieren maken. Het kan allemaal. Wil je meer informatie over wat Joomla is, kijk dan in dit artikel.

Waarom moet ik over?

Geen updates
Als er een beveiligingslek is of onderdeel werkt niet goed meer, dan wordt er door de programmeurs van Joomla geen update ontwikkeld. De enige versie waar zij aan werken is Joomla 4. Dit valt dan niet meer op te lossen zonder over te stappen.

Privacywet
De privacywet schrijft voor dat je er zoveel mogelijk aan doet om een systeem met persoonsgegevens veilig te houden. Een van de manieren is door regelmatig updates te installeren, omdat daarin veiligheidslekken worden opgelost. Doordat de updates voor Joomla 3 stoppen, voldoen sites die na 17 augustus 2023 niet zijn overgestapt niet meer aan deze vereiste.

Mijn site is niet zo oud, heb ik al de nieuwe versie?

Nieuwe sites en shops die Yolknet heeft opgeleverd sinds januari 2022 zijn ontwikkeld met de nieuwste versie. Is je website van 2021 of eerder? Dan is deze nog gemaakt in de oude versie en raden wij aan om de site te migreren. Wij hebben een handige procedure opgesteld, waarin wij zorgen dat je verzekerd bent van een goede, werkende site die voldoet aan zowel jouw wensen als de wettelijke eisen.
Weet je niet zeker welke versie jouw website of webshop heeft? Neem dan contact met ons op.

Hoe werkt migreren?

Wil je de site hetzelfde houden maar wel migreren naar de nieuwe versie? Dan kan Yolknet een vooronderzoek uitvoeren. In dit vooronderzoek wordt bekeken welke onderdelen van de website kunnen worden overgezet en welke onderdelen vervangen moeten worden. Er wordt een rapport gemaakt met deze uitkomsten en een offerte waarin alle wijzigingen worden uitgelegd.

Klanten met een onderhoudspakket (SLA)  bij Yolknet krijgen 50% korting op het vooronderzoek.

Wil je weten welke fases er bij de overstap horen? Kijk dan in dit artikel.

Ben je al aan het oriënteren om een nieuwe website te maken? Dan heeft een vooronderzoek geen toegevoegde waarde. In dat geval gaan we samen de wensen bespreken en maken een compleet nieuwe site. Deze wordt dan direct in Joomla 5 gebouwd zodat je weer jaren vooruit kunt.

Waarom nu?

Migreren naar het nieuwe systeem is niet slechts een druk op de knop. Yolknet kan niet iedereen in de laatste maand omzetten. Wil je verzekerd zijn van een werkende site? Zorg dan dat je op tijd aangeeft wat wij voor je kunnen betekenen en wij zorgen ervoor dat ook jouw website voor de deadline is gemigreerd.

Twijfel wat te doen? Laat het ons weten!

We denken graag met je mee 

Neem contact op

Laten we kennismaken!

Vul je naam in
Vul je e-mailadres in
Vul een bericht in
Je dient akkoord te gaan met onze privacyverklaring