Skip to main content

Vooronderzoek: hoe werkt dit?

In dit artikel staat meer informatie over het vooronderzoek, wat er gedaan wordt en waarom het nuttig is. Het is mogelijk om over te stappen naar Joomla 4 met behoud van de vormgeving. Er moet dan worden uitgezocht welke stappen nodig zijn.

Wat gebeurt er tijdens het vooronderzoek?

De grootste veranderingen bij de migratie zijn de versie van het webbeheerpakket Joomla en de gebruikte "extensies". Dat zijn aanvullende scripts voor onder andere formulieren, nieuwsbrieven en een agenda. Tijdens het vooronderzoek test Yolknet welke onderdelen geschikt zijn voor Joomla 4, aan vervanging toe zijn of inmiddels overbodig zijn geworden. Ook wordt een inschatting gemaakt van de benodigde stappen en de hoeveelheid werk die de migratie omvat. Daarnaast wordt er met een algehele blik naar de site gekeken en indien van toepassing, enkele verbeterpunten genoemd.

Wat moet ik doen?

 • Bedenk of je jouw website of webshop wilt migreren. Migratie is niet verplicht, maar raden we wel sterk aan. Zie onder andere het kopje Privacywet in dit artikel.
 • Geef je keuze door aan Yolknet via het contactformulier, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar 0499 - 377 090.
 • Vermeld daarbij of er punten zijn die je anders wilt. Dat kunnen onderdelen zijn, maar ook in de vormgeving.

Hierna kan Yolknet het vooronderzoek starten, na afloop hiervan wordt er een rapport toegestuurd.

Rapport vooronderzoek

Het resultaat van het vooronderzoek is een document waarin de volgende onderdelen aan bod komen:

 • Welke extensies kunnen worden overgenomen?
 • Is de huidige template en vormgeving geschikt?
 • Besproken verbeterpunten.
 • Suggesties vanuit Yolknet.

In de rapportage wordt ook een prijsindicatie genoemd als je akkoord gaat met de voorgestelde aanpassingen. Deze prijsopgave is uitgesplitst in migratiekosten en de optionele onderdelen.

Wat kost het vooronderzoek?

Prijzen in 2022
Voor klanten met een servicecontract (SLA) is het vooronderzoek gratis. Heb je nog geen onderhoudspakket? Dan kost het vooronderzoek € 150 ex btw. Deze wordt bij acceptatie van de offerte verrekend.

Prijzen per 1 januari 2023
Het vooronderzoek kost € 200 ex btw. Heb je een servicecontract (SLA)? Dan krijg je bij acceptatie van de migratie de helft terug (€ 100 ex btw). Ben je nog geen klant bij Yolknet? Dan kost het onderzoek € 250 ex btw.

Voorwaarden

 • Er wordt aan het vooronderzoek en het verslag maximaal 2,5 uur besteed. Wanneer we verwachten meer tijd nodig te hebben dan wordt je vooraf hierover geïnformeerd.
 • Nieuwe prijzen gaan in per 1 januari 2023. Geef je opdracht tot het vooronderzoek in 2022? Dan betaal je de prijs van van het jaar 2022 gebruikt, zoals hierboven beschreven. Ook als wij het vooronderzoek in 2023 uitvoeren.
 • Als het vooronderzoek in 2023 wordt uitgevoerd en we sturen een prijsindicatie dan is deze 30 kalenderdagen geldig.Daarna vervallen de genoemde prijzen en kortingen, en wordt het vooronderzoek in rekening gebracht.
 • Vooronderzoeken worden op volgorde van binnenkomst behandeld.
 • Besluit je niet te migreren maar hebben we wel het vooronderzoek uitgevoerd? Dan wordt je volgens afspraak gefactureerd vanuit de geldende tarieven van het moment van de opdracht tot het vooronderzoek (als je opdracht tot het vooronderzoek hebt gegeven in 2022, € 150 ex btw).
 • Heb je besloten niet te migreren en verander je later van gedachte? Wanneer het vooronderzoek meer dan 3 maanden geleden is uitgevoerd zal deze opnieuw moeten worden uitgevoerd, tegen de dan geldende tarieven.

Twijfel wat te doen? Laat het ons weten!

Meer informatie nodig over het migreren? Op deze pagina hebben we een overzicht met alle gerelateerde artikelen.

Heb je liever contact? Onze webhelden denken graag mee dus neem gerust contact op!

Neem contact op

Laten we kennismaken!

Vul je naam in
Vul je e-mailadres in
Vul een bericht in
Je dient akkoord te gaan met onze privacyverklaring