Skip to main content

Stappenplan en informatie

Twijfel je wat te doen, is er veel informatie beschikbaar maar zijn niet alle stappen overzichtelijk? Geen zorgen, deze staan in dit artikel als een handig overzicht weergegeven.

Er zijn 6 verschillende fases rondom de overstap (ook wel migratie genoemd), van het oude naar het nieuwe systeem. Wat staat je te wachten en wat kan je vanuit Yolknet verwachten? In dit artikel lees je wat elke fase inhoudt.

  1. Oriëntatie
  2. Vooronderzoek
  3. Beslissen
  4. Eerste oplevering
  5. Controleren
  6. Oplevering

 

       1 - Oriëntatie

Als organisatie bekijk je de eigen, huidige website. Welke onderdelen worden behouden en wat willen jullie anders? Dit kunnen dingen zijn zoals het aanpassen van een lettertype, een nieuwe indeling van de menu-items of andere teksten. Afhankelijk van de wensen kan een nieuwe website of webshop een betere oplossing zijn dan een migratie, waarbij onderdelen uit de (verouderde) website worden overgenomen. 

     2 - Vooronderzoek

Als wordt gekozen voor een migratie voert Yolknet een vooronderzoek uit. Hierbij wordt een kopie van de huidige omgeving gemaakt en in een testomgeving wordt de website geanalyseerd. Er wordt geïnventariseerd welke extensies (scripts) de website nu gebruikt, of deze in Joomla 4 werken, of er een beter alternatief beschikbaar is of dat deze specifiek gebouwd moet worden.   De resultaten worden in een rapport geschreven met daarin een specificatie van aanpassingen, uren en kosten. Meer informatie over het vooronderzoek vind je hier.

     3 - Beslissen

In het rapport naar aanleiding van het vooronderzoek wordt beschreven welke onderdelen noodzakelijk zijn om succesvol over te gaan naar Joomla 4.        Er is ook aandacht voor extra opties en wensen die toegepast kunnen worden. Als het voorstel akkoord is stellen we in overleg een planning op.

4 - Eerste oplevering

Na de beslissing (en opdrachtbevestiging) gaat het team van Yolknet aan de slag. Er wordt een testomgeving opgezet zodat de huidige website bereikbaar blijft.   Wanneer de eerste versie klaar is krijg je een e-mail met een link van de testomgeving. Hij is af, werkt helemaal, en ziet er uit zoals het eindproduct.

     5 - Controleren

Het is nu aan jou (en je collega's) de beurt om de site te bekijken.  Wil je een andere foto op de homepage, zie je ergens een typefout of zit een knop in een ander menu dan je wilde? Dit is het moment om het aan te geven!
Yolknet verwerkt de feedback, waarna het eindresultaat klaar is om live te gaan.

     6 - Oplevering

In overleg met jou plannen we een datum om het eindresultaat online te zetten. De huidige website wordt dan vervangen door de nieuwe.
Vanaf dat moment is het echt zo; gefeliciteerd met de nieuwe website!

 

Meer informatie over migreren

Wil je meer weten over de migratie van je website of webshop? Bekijk de andere artikelen.

Heb je liever contact of een specifieke vraag?


Neem contact met ons op!

Neem contact op

Laten we kennismaken!

Vul je naam in
Vul je e-mailadres in
Vul een bericht in
Je dient akkoord te gaan met onze privacyverklaring