Skip to main content

Google Analytics stopt

Het was al een tijd aangekondigd, maar nu valt het doek voor Google Universal Analytics. Per 1 juli 2024 schakelt Google alles uit wat met Universal Analytics te maken heeft.

Sinds 1 juli 2023 werd via Universal Analytics geen registratie bijgehouden. Wel was het mogelijk overzichten te bekijken en te maken. Een jaar later komt ook daar een eind aan. Google Analytics 4 is dan de enige actieve versie.

Informatie exporteren

Als je de gegevens van afgelopen jaren wilt behouden heb je nog een paar dagen de tijd om de informatie te van Universal Analytics te downloaden of te exporteren. Op deze pagina wordt beschreven hoe je dat kunt doen.

Doe je dit niet voor 1 juli 2024 dan wordt de gegevens definitief door Google verwijderd en kunnen ze niet worden teruggehaald.

Productintegraties *

* Bron: e-mail van Google 26 juni 2024 18:40

Universal Analytics-gegevens en -instellingen die worden geopend of gebruikt via de adverteerder, uitgever of andere productintegraties zijn niet meer beschikbaar nadat de services zijn gestopt. Voorbeeld:

  1. Universal Analytics-doelen of e-commercetransacties meten geen nieuwe conversies meer, ook niet in gekoppelde advertentieaccounts. Dit kan de prestaties van uw advertentiecampagne beïnvloeden als die conversies worden gebruikt in combinatie met Slim bieden.
  2. Universal Analytics-doelgroeplijsten worden gesloten, wat impact kan hebben op de activering en prestaties van media in advertentiecampagnes.
  3. API-verzoeken gerelateerd aan Universal Analytics-property's mislukken, ook de verzoeken om verwijdering van Universal Analytics-gegevens met de API voor verwijderen van gebruikers. Dit houdt ook in dat tools die afhankelijk zijn van een API, zoals Looker Studio, geen Universal Analytics-gegevens tonen.
  4. Export en aanvulling van historische gegevens uit Universal Analytics 360-property's in BigQuery kan uiterlijk tot en met 30 juni 2024 worden aangevraagd. Gegevens die al zijn geëxporteerd, blijven beschikbaar in BigQuery.
  5. Attributieprojecten die onderdeel waren van Attributie (bèta) in Google Analytics worden verwijderd.

Hulp bij het overstappen

Ben je nog niet over op Google Analytics 4 en kun je de hulp van Yolknet daarbij gebruiken? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meer informatie

Neem contact op

Laten we kennismaken!

Vul je naam in
Vul je e-mailadres in
Vul een bericht in
Je dient akkoord te gaan met onze privacyverklaring