De digitale wereld staat nooit stil.

Na het realiseren van een website of webshop ben je nog niet klaar. Het is geen uitmalige uitgave, maar heeft net als een huis en auto regelmatig onderhoud nodig.

 

Een website is geen eenmalige uitgave, maar heeft regelmatig onderhoud nodig. Hackers en internetcriminelen krijgen zo weinig kans om misbruik te maken van de website. Met het servicepakket van Yolknet worden maandelijks de nieuwste updates geïnstalleerd. Hiermee worden veiligheidslekken en programmeerfouten opgelost. Om de website verder te beveiligen installeren we een extra beveiligingslaag in de vorm van een firewall.
In het serivcepakket zijn ook de licentiekosten van gebruikte scripts (bijvoorbeeld om webformulieren te maken) opgenomen.

Tevens is er tijd opgenomen voor ondersteuning en begeleiding bij het beheer van de website. Dit kan variëren van hulp bij het instellen van menu-items en artikelen tot vragen over vindbaarheid en statistieken. Yolknet houdt rekening met gemiddeld een uur per maand.

 

 =========================================

Als je op zoek bent naar volledige beveiliging van jouw website/webshop én de relevante updates geïnstalleerd wilt hebben, sluit dan een update- en beveiligingsabonnement. Voor een vast bedrag per maand worden steeds alle updates gedaan én wordt jouw site optimaal beschermd en veiliggesteld.

Wat valt onder het abonnement?

  • Maandelijks een volledige backup van de gehele site.
  • Dagelijks een backup van de database.
  • Backup bestanden van de volledige backup worden minimaal 2 jaar op een externe locatie bewaard. Database backups worden 10 dagen bewaard.
  • Licentiekosten voor de meest gangbare extensies.
  • Minimaal één keer per maand uitvoeren van de software updates.
  • In geval van het uitkomen van een veiligheidsupdate wordt deze per ommegaande geïnstalleerd.

Wat valt niet onder het abonnement?

  • Updates van ene Joomla versie naar een andere (2.5 naar 3 of 3 naar 4 bijvoorbeeld).
  • Speciaal voor jouw site aangeschafte licenties van extensies.

Backup
Als gevolg van een storing bij de hostingprovider of na een aanval door hackers, kan een website/webshop ernstig beschadigd raken of zelfs onbruikbaar worden. Door regelmatig een backup te maken is de oude situatie weer snel te herstellen.

Is een backup door de provider voldoende? Nee!
Veel providers maken dagelijks backiup van sites. Prima! Een prima manier om snel weer online te zijn. Ze zijn echter voor dit doel niet toereikend om de volgende redenen:

De bewaartermijn is beperkt. Hackers plaatsen soms vandaag een hack om die pas over 4 maanden te misbruiken. Daar is de backup van de provider niet op berekend.
De provider maakt een backup om de site op dezelfde plaats terug te plaatsen. Een gehackte site plaats ik het liefste op mijn ontwikkeldomein om daar onthackings-werk te doen.

Updates
Regelmatig worden updates uitgebracht voor zowel Joomla als WordPress en aanverwante software. Hierin worden verbeteringen doorgevoerd en geconstateerde veiligheidslekken gedicht. Ten behoeve van de continuïteit van jouw website/webshop is het verstandig deze updates steeds te installeren.

Restore
Om er zeker te zijn dat backup files ook correct zijn, moet periodiek een restore worden uitgevoerd. Dat vindt uitsluitend plaats indien de klant hierom verzoekt. Per keer testen wordt € 70,- in rekening gebracht.

Kosten
De kosten voor een update- en beveiligingsabonnement bedraagt € 25,- * per maand. Facturering geschiedt per half jaar vooruit.

Kosten extensies
Indien speciaal voor jouw site extensies aangeschaft moeten worden zullen de kosten worden doorbelast. Dat zal versleuteld worden in een iets hoger maandbedrag.
Voor héél véél extensies hoeft dat niet omdat die kunnen vallen onder mijn multi-site licentie.

Looptijd
Een abonnement heeft een looptijd van minimaal 6 maanden.

Bron: https://janvankuijk.nl/update-en-beveiliging/

Dit zeggen onze klanten

Denken mee aan alle facetten en geven daar ook een eigen, eerlijke mening over. Overlappende kennis ohgv ICT, website, vormgeving, promotiemateriaal, advertentiebeheer etc. Erg prettig.

De Maandlasten Coach, Best

Ben zeer tevreden met de support en snelle communicatie. Een bedrijf waar je op kunt bouwen. Zeer zeker aan te bevelen door de expertise die Yolknet aan boord heeft!

André Johannes, Bad Bentheim

Yolknet© 2005 - 2022Alle rechten voorbehoudenPrijzen excl. 21% btw