Skip to main content

Verborgen pagina's

Uitleg Joomla-extensies

Als we bij Yolknet met Joomla werken maken we ook gebruik van extensies om de mogelijkheden van het systeem uit te breiden. Extensies zijn toevoegingen die je kunt installeren om je website meer functies te geven. Denk aan het toevoegen van een fotogalerij, contactformulier, of webwinkel, zonder dat je zelf hoeft te programmeren. Ze werken als extra stukjes software die je website beter, veelzijdiger en veiliger maken.

Hieronder zie je een lijst van de extensies die we het meest gebruiken en kun je kort zien wat ze toevoegen aan je website.

Acymailing

Voor het versturen van nieuwsbrieven gebruiken we meestal Acymailing.

Admin Tools

Deze extensie zorgt voor een extra bescherming. Het heeft een firewall, scanner op verdachte bestanden en nog meer hulpmiddelen.

Akeeba Backup

Zoals de naam doet vermoeden kun je met Akeeba Backup een backup van een Joomla-website of -webshop maken. Voordat je aanpassingen uitvoert of updates installeert bijvoorbeeld.

CSV Improved (CSVI)

Hiermee kun je gegevens importeren en exporteren naar en van verschillende Joomla-componenten.

DJ-ImageSlider

Toont een slider (of carrousel).

DPCalendar

Deze extensie wordt gebruikt om een kalender te tonen en te beheren.

EasyDiscuss

Met deze extensie kun je een forum-achtige omgeving opzetten waarmee je met andere (ingelogde) gebruikers kunt communiceren. Je kunt berichten of mededelingen plaatsen waar andere gebruikers vervolgens op kunnen reageren.

EDocman

Dit is een oplossing voor document- en downloadbeheer voor je website. Je kunt gebruikers verschillende toegangsrechten geven tot documenten en categoriën.
EDocman kan ook zoeken in Pdf-, Word- en Excel-bestanden.Easy Profile
Met Easy Profile kunnen gebruikers een uitgebreid profiel invullen. Wat nuttig kan zijn als je een online community wilt opzetten.

EShop

Een extensie waarmee je een eenvoudige webshop kunt toevoegen aan je website.

Events Booking

Hiermee kun je activiteiten (of evenementen) weergeven op je website waar deelnemers zich voor kunnen aanmelden of tickets voor kunnen kopen.

GDPR

Deze extensie zorgt voor een cookiemelding op je website die voldoet aan de Goolge consent mode V2

Hikashop

Een extensie waarmee je een uitgebreide webshop kunt toevoegen aan je website. Er zitten veel mogelijkheden in om de extensie helemaal aan te passen aan de manier waarop je deze zou willen gebruiken.

JCE Editor

Met de editor kun je teksten opmaken, zoals opsommingen, links instellen naar andere pagina's en tekst cursief maken. Ook kun je tabellen maken en afbeeldingen invoegen.

JCH Optimize

Het optimaliseren van een pagina kan belangrijk zijn voor een snelle laadtijd. Bezoekers hoeven niet lang te wachten, waardoor de kans kleiner is dat ze de pagina verlaten voordat ze iets hebben aangeklikt of besteld. Het optimaliseren kan onder andere bestaan uit het samenvoegen van alle opmaakbestanden tot 1 bestand.

K2

K2 is een verzameling van hulpprogramma's om pagina's en hun inhoud te beheren.

OSMap

Een sitemap is plattegrond van een website of webshop. Voor zoekmachines kan het een handig hulpmiddel zijn om te weten uit welke pagina's een website of webshop bestaat. Met OSMap kan een sitemap worden gemaakt.

Regular Labs - Advanced Module Manager

Modules zijn een soort bouwstenen die je op verschillende plekken op een website of webshop kunt tonen. Met Advanced Module Manager krijg je meer instelmogelijkheden, zoals het tonen aan bepaalde browsers, gebruikersgroepen, talen en zelfs tijdstippen.

Regular Labs - Articles Anywhere

Articles Anywhere biedt meer instelmogelijkheden dan Joomla zelf. Je kunt artikelen zelfs in andere artikelen weergeven.

Regular Labs - Better Preview

Als je een artikel in Joomla opslaat heb je een nieuw tabblad in je browser nodig om het resultaat te bekijken. Better Preview toont een voorbeeldknop om met een druk op de knop te kijken hoe een artikel eruit zal zien voordat je het opslaat of publiceert.

Regular Labs - Modules Anywhere

Modules zijn een soort bouwstenen die je op verschillende plekken op een website of webshop kunt tonen. Met Modules Anywhere kun je ze overal op je website of webshop tonen.

Regular Labs - Tabs

Hiermee kun je tabbladen tonen op je website.

RSForm Pro

Extensie om formulieren te maken, zoals een contactformulier. Er zijn ook formulieren mogelijk waarmee je een online betaling regelt.

RSSeo

Een goede SEO is belangrijk voor een succesvolle website of webshop. RSSeo is een handig hulpmiddel hierbij.

SP PageBuilder

Met dit hulpmiddel kun je zonder technische kennis een webpagina bouwen. SP PageBuilder heeft kant-en-klare blokken die je kunt gebruiken en in een eigen volgorde kunt zetten.

Virtuemart

VirtueMart is een webwinkel.

Yootheme Pro

Een geavanceerd framework waarmee een template gemaakt kan worden. De template bepaalt in welke layout je website getoond wordt.

Yootheme Widgetkit

Een verzameling functionaliteiten om je website uit te breiden met onder andere diavoorstellingen en galerijen. Kijk voor meer uitleg en voorbeelden op https://yootheme.com/widgetkit#widgets.

Yootheme Zoo

Met Zoo kun je een catalogus maken in Joomla. Zoals een kookboek of database met films. Kijk voor meer uitleg en voorbeelden op https://yootheme.com/zoo#apps.