Waarom is het gras bij de buren altijd groener?

Waarom is het gras bij de buren altijd groener?

Wij zoeken het voor je uit.
Waarom wordt die website van de concurrent wel beter gevonden en trekt deze zoveel bezoekers? Een vraag die bij iedere website-eigenaar zal spelen.

Een van de grootst mogelijke oorzaken is de keuze van zoekopdrachten en de mate waarin die aansluiten op de webpagina.

De juiste zoekwoorden

Eerst achterhalen we de zoekopdrachten waarmee de website van de concurrent wel wordt gevonden wordt en die van jou niet. Dat doen we met een zoekwoordonderzoek, waarbij gekeken wordt op welke woorden de concurrent wordt gevonden en hoe belangrijk ze voor jouw site kunnen zijn. Van de zoekwoorden kijken we hoe vaak het als zoekterm wordt gebruikt en hoe vaak mensen doorklikken naar je website en die van de concurrent.

keywords letters

Belangrijkste zoekopdrachten

Als de zoekwoorden in kaart zijn gebracht weten we hoe de doelgroep zoekt en de zoektermen die daarbij worden gebruikt. Dit zijn bijzonder waardevolle en krachtige gegevens, waarop je meteen actie kunt ondernemen. Titels, teksten, landingspagina's en menu-items zijn bijvoorbeeld een paar voorbeelden die nu aangepast kunnen worden. Met als resultaat dat de website scoort in de zoekmachines.

Heb je interesse in een onderzoek naar de zoektermen van jouw website en je concurrenten? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Zoekmachines

Met kleine scripts speuren zoekmachines het internet af om websites te analyseren. Deze zoekbots houden ook bij hoe vaak een zoekterm voorkomt op je website. Door het bijhouden van het bezoekgedrag met Google Analytics of Piwik kom je te weten hoeveel tijd er door bezoekers na de zoekopdracht op de site wordt doorgebracht. Hoe langer de bezoekers blijven, hoe relevanter je website in de ogen van de zoekmachines kan zijn.

Content gericht op zoekopdrachten

Niet alleen internet verandert regelmatig, net als de manier waarop mensen het internet gebruiken. Voor een goede vindbaarheid is het daarom belangrijk om regelmatig te controleren of de teksten op de website overeenkomen met de zoekwoorden die de doelgroep gebruikt. Yolknet kan je daarover adviseren en helpen bij het onderhoud van je website.
En na alle aanpassingen kan het zomaar zijn dat plots jouw gras het groen van de buren overtreft.

Yolknet heeft ruime ervaring met online marketing en SEO. Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op.

logo-yolknet.png

Yolknet ontwikkelt sinds 2005 gebruiksvriendelijke websites en webapplicaties. We ontzorgen klanten door een compleet webpakket te bieden, waaronder webhosting, domeinnamen, SEO.

  De Ronde 15, 5683 CZ Best   info@yolknet.nl   0499 - 377 090
Quick link

Yolknet is een erkend leerbedrijf

Yolknet is een erkend leerbedrijf

Volg Yolknet

Schrijf je nu in

Laat je inspireren door onze tips en blijf op de hoogte.
Yolknet © 2005 - 2020 Alle rechten voorbehouden Prijzen excl. 21% btw

Zoeken

Yolknet - all for web De Ronde 15 - 5683 CZ Best 0499 - 377 090