Updaten aan banden

Updaten naar Joomla 3.8.13 en hoger alleen door superuser

Op 9 oktober heeft Joomla versie 3.8.13 uitgebracht. Hierin zijn 5 updates met betrekking tot de veiligheid opgelost. Wat ook is veranderd is dat Joomla-updates alleen nog door een superuser mogen worden geïnstalleerd.

Joomla kent verschillende gebruikersgroepen met ieder hun eigen rechten. De groep met de meeste rechten is 'superuser' of 'supergebruiker'. Tot en met Joomla 3.8.12 was het mogelijk voor andere gebruikersgroepen om Joomla-updates te installeren. Omdat bij een Joomla-update de basisbestanden (core-bestanden) worden gewijzigd is besloten dat alleen nog de gebruikersgroep met de meeste rechten deze bestanden mag wijzigen. Ook extensies maken gebruik van deze basisbestanden.

joomla 3813 sr18

Je bent niet bevoegd
Als je een update uitvoert naar Joomla 3.8.13 of Joomla 3.9.0 of hoger met een account dat geen superuser is dan wordt de update niet volledig uitgevoerd en krijg je de melding "U heeft niet de juiste rechten om toegang te krijgen tot deze bron". Of als je een Engelstalige Joomla gebruikt: "You are not authorised to view this resource."

Updaten als niet-superuser
Als je een Joomla-update wilt installeren, maar je bent geen superuser klik dan op onderstaande link voor de te volgen stappen:

Alleen Joomla-updates
De maatregel geldt alleen voor de updates van Joomla zelf (com_joomlaupdate). De updates voor extensies kunnen wel door gebruikers uit andere gebruikersgroepen worden uitgevoerd.

logo-yolknet.png

Yolknet ontwikkelt sinds 2005 gebruiksvriendelijke websites en webapplicaties. We ontzorgen klanten door een compleet webpakket te bieden, waaronder webhosting, domeinnamen, SEO.

  De Ronde 15, 5683 CZ Best   info@yolknet.nl   0499 - 377 090
Quick link

Yolknet is een erkend leerbedrijf

Yolknet is een erkend leerbedrijf

Volg Yolknet

Schrijf je nu in

Laat je inspireren door onze tips en blijf op de hoogte.
Yolknet © 2005 - 2020 Alle rechten voorbehouden Prijzen excl. 21% btw

Zoeken

Yolknet - all for web De Ronde 15 - 5683 CZ Best 0499 - 377 090