Presentatie Google reCAPTCHA V3

Veilige webformulieren

Presentatie over Google reCAPTCHA V3

Met de Google reCAPTCHA kun je je webformulieren beveiligen zodat het niet misbruikt kan worden spambots en andere scripts. Yolknet-webheld Robert heeft hierover een presentatie gegeven bij de JUG040.

Joomla Gebruikersgroepen (Joomla User Groups, of kortweg JUG's) zijn regionale groepen waar maandelijks kennis wordt uitgewisseld over Joomla en gerelateerde onderwerpen. Aan de hand van vragen die iemand heeft, maar ook in de vorm van een presentatie over een onderwerp. Op dinsdagavond 13 juli heeft onze webheld Robert de aanwezigen verteld over Google reCAPTCHA V3.

Spambots en andere scripts zoeken op internet naar webformulieren (zoals voor het inschrijven, bestellen of vragenlijsten) en misbruiken deze. Het gevolg is dat je mailbox volstroomt met zogenaamde formuliergegevens. Vaak gaat er ook een e-mail naar degene die het formulier heeft ingevuld, bijvoorbeeld om een inschrijving te bevestigen. Omdat het e-mailadres dat een spambot heeft ingevuld niet bestaat, kan de online reputatie van je domeinnaam negatief beïnvloeden. Waardoor spamfilters jouw domeinnaam als 'gevaarlijk' kunnen beschouwen.
Eén van de manieren om dit en ander misbruik van je webformulieren te voorkomen is door Google reCAPTCHA te gebruiken.

Het verslag van de bijeenkomst is te lezen op https://www.joomlacommunity.nl/nieuws/gebruikersgroepen/eindhoven/verslag-jug-eindhoven-13-juli

Wil je een presentatie of hulp bij het gebruik van Google reCAPTCHA? Neem contact met ons op dan beantwoorden we al je vragen.

logo-yolknet.png

Yolknet ontwikkelt sinds 2005 gebruiksvriendelijke websites en webapplicaties. We ontzorgen klanten door een compleet webpakket te bieden, waaronder webhosting, domeinnamen, SEO.

  De Ronde 15, 5683 CZ Best   info@yolknet.nl   0499 - 377 090
Quick link

Yolknet is een erkend leerbedrijf

Yolknet is een erkend leerbedrijf

Volg Yolknet

Schrijf je nu in

Laat je inspireren door onze tips en blijf op de hoogte.
Yolknet © 2005 - 2020 Alle rechten voorbehouden Prijzen excl. 21% btw

Zoeken

Yolknet - all for web De Ronde 15 - 5683 CZ Best 0499 - 377 090