'Wees je concurrenten te slim af'

Scoor hoog in Google: gegarandeerd de eerste plek

Wil je beter gevonden worden in Google met je website of webshop? 'Wij garanderen je de eerste positie in de zoekresultaten!' en 'Wees je concurrenten te slim af. Wij kennen de geheimen van Google.' Klinkt dit aantrekkelijk? Lees dan verder.

Met deze kreten proberen verschillenden bedrijven je te overtuigen om met hun in zee te gaan. Het klinkt als een geweldige kans. Van de ruim 1.685 miljoen websites en webshops (volgens Internet Live Stats)  komt die van jou op de hoogste plaatst in Google. Het kllinkt bijna te mooi om waar te zijn vind je niet? Zes redenen waarom we het bij Yolknet met je eens zijn.

1. Geheimen van Google
Een van de grootste geheimen is hoe Google de positie in de zoekresultaten berekend. Als dit wel bekend zou worden zou de zoekmachine nagemaakt kunnen worden en raakt Google haar machtspositie kwijt. Google houdt de kennis binnen de eigen deuren. Zelfs medewerkers weten de magische formule niet. Wel is bekend dat er meerdere factoren worden gebruikt, waaronder de paginatitel en de domeinnaam. Maar hoe zwaar de factoren meewegen is niet bekend.

geheim

2. Zoekresulten op basis van locatie
Als je zoekt op een zoekterm krijg je vaak alleen resultaten van Nederlandse websites te zien. Tenzij je specifiek zoekt zul je geen Duitse of Franse pagina's tegenkomen, laat staan Aziatische of Afrikaanse pagina's. Dat komt omdat Google rekening houdt met het land waar je je bevindt. Als je in Nederland zoekt op 'bonbon' is het aannemelijk dat je niet op zoek bent naar informatie van Franse sites, maar naar bijvoorbeeld verkooppunten in Nederland. Zelfs binnen Nederland houdt Google rekening met je locatie. Als je een restaurant zul je voornamelijk eetgelegenheden in de omgeving zien. Iemand in Maastricht zal niet snel geïnteresseerd zijn in een restaurant in Groningen.
Niet alleen de volgorde van de getoonde resultaten kan verschillen. De totale lijst met zoekresultaten kan anders zijn.

3. Je online verleden
Google houdt bij welke websites je eerder hebt bezocht. Als je vaak op voetbalwebsites komt dan is de kans groot dat je bij de zoekterm 'trap' niet op zoek bent naar een bouwmarkt.

surfgeschiedenis

4. Autoriteit
Er zijn meerdere websites en webshops die van dezelfde zoektermen gebruik maken. Een van de dingen waar Google ook naar kijkt is 'autoriteit'. Een veelbezochte website wordt beter gewaardeerd dan een website met 1 bezoeker per week.

5. Onderhoud van je website of webshop
Met alleen een website of webshop ben je er nog niet, je moet het ook regelmatig onderhouden. Dat kan zijn door regelmatig een nieuwsbericht, blog of aanbieding te plaatsen. Maar ook het vervangen van afbeeldingen (met Kerst, Pasen en zomervakantie bijvoorbeeld) zorgt er voor dat Google merkt dat je de website of webshop up to date houdt.

Geen tijd of geen zin om je website of webshop te onderhouden? Yolknet helpt je hier graag bij. Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.

6. Onderhoud door Google
Dagelijks werkt de Amerikaanse zoekgigant aan de verbetering van de populairste zoekmachine ter wereld. Manieren die vandaag voor een positief effect zorgen kunnen later helemaal niet meer relevant zijn. Denk bijvoorbeeld aan de Meta-trefwoorden (metatags). Hierin zette je de trefwoorden die voor de betreffende pagina van belang waren. Tegenwoordig is deze informatie nutteloos geworden omdat zoekmachines ze niet meer gebruiken.
Net als bij beleggen geldt dus ook hier: in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Conclusie
De berekening voor de waardering van een website of webshop is een van de geheimen van de Amerikaanse zoekgigant. En heeft gezorgd voor het succes van Google. Zolang het geheim blijft kan het de concurrentie een stap voor blijven. Een aantal factoren zijn bekend die kunnen helpen om een zo goed mogelijke score te behalen. Zoals een goed paginatitel, korte laadtijd van een pagina en goede webteksten.
De getoonde zoekresultaten en de volgorde zijn van verschilende factoren afhankelijk. Zelfs binnen Nederland kunnen de resultaten flink verschillen. Daarom kan geen enkel bureau een nummer 1-positie garanderen. Zelfs Yolknet kan dat niet. Wel kunnen we op basis van de bekende informatie de kans op goede vindbaarheid zo groot mogelijk maken. Door de pagina's aan te passen, te onderhouden en door te monitoren.

Beter scoren met je website of webshop?
Neem contact op met Yolknet en we bespreken graag met je wat we kunnen verbeteren voor een betere vindbaarheid.

logo-yolknet.png

Yolknet ontwikkelt sinds 2005 gebruiksvriendelijke websites en webapplicaties. We ontzorgen klanten door een compleet webpakket te bieden, waaronder webhosting, domeinnamen, SEO.

  De Ronde 15, 5683 CZ Best   info@yolknet.nl   0499 - 377 090
Quick link

Yolknet is een erkend leerbedrijf

Yolknet is een erkend leerbedrijf

Volg Yolknet

Schrijf je nu in

Laat je inspireren door onze tips en blijf op de hoogte.
Yolknet © 2005 - 2020 Alle rechten voorbehouden Prijzen excl. 21% btw

Zoeken

Yolknet - all for web De Ronde 15 - 5683 CZ Best 0499 - 377 090