Online aankopen door het dak

Aankopen webshops gaan door het dak

Van april tot juli bestelden Nederlandse internetters flink meer op internet. De aankopen bij webshops stegen met 12 procent naar 6,36 miljard euro.

online aankopen door het dakDat meldt brancheorganisatie van webwinkels Thuiswinkel.org. Een mooie gelegenheid om te zorgen dat je eigen webwinkel op orde is, of eindelijk de stap te zetten je eigen online shop te beginnen.

Het aantal aankopen steeg met meer dan een derde (36 procent) naar 85 miljoen. In totaal kochten 12,5 miljoen mensen wat via een webshop. Deze stijging houdt verband met de coronacrisis. Door de lockdown en de beperkte mogelijkheden tot winkelen kochten mensen veel meer online dan voor de uitbraak van Covid-19. Deze trend lijkt aan te houden nu de winkels weer normaal open zijn.

Eten, sport en doe-het-zelf

Hoewel reizen veel minder gekocht werden, stegen de aankopen op andere gebieden enorm. Vooral bij doe-het-zelven en spullen voor de tuin; een stijging van 121 procent. Ook de uitgaven voor huis en interieur verdubbelden. Opvallend is ook dat sportartikelen bijna twee keer zo veel werden besteld. Online eten bestellen wordt ook steeds normaler. In het tweede kwartaal werd voor 704 miljoen euro aan eten besteld, bijna 70 procent meer dan vorig jaar in dezelfde periode.

Vaker mobiel bestellen

Artikelen bestellen gebeurt steeds vaker via de smartphone. Zo’n 43 procent van de aankopen in het tweede kwartaal ging via de telefoon, dat is meer dan een jaar geleden. Wie een webwinkel heeft, doet er dus goed aan zijn shop mobile friendly te maken. Oftewel: zorg ervoor dat je winkel ook op de kleinere schermen van smartphone en tablet goed toegankelijk is.

Heb je hier vragen over of wil je weten of jouw webwinkel goed is ingericht voor mobiel bereikt? Bel of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ons dan, we staan voor je klaar!

logo-yolknet.png

Yolknet ontwikkelt sinds 2005 gebruiksvriendelijke websites en webapplicaties. We ontzorgen klanten door een compleet webpakket te bieden, waaronder webhosting, domeinnamen, SEO.

  De Ronde 15, 5683 CZ Best   info@yolknet.nl   0499 - 377 090
Quick link

Yolknet is een erkend leerbedrijf

Yolknet is een erkend leerbedrijf

Volg Yolknet

Schrijf je nu in

Laat je inspireren door onze tips en blijf op de hoogte.
Yolknet © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden Prijzen excl. 21% btw

Zoeken

Yolknet - all for web De Ronde 15 - 5683 CZ Best 0499 - 377 090