Wordpress is in korte tijd een van de populairste systemen geworden om websites te bouwen en teksten en afbeeldingen toe te voegen zonder kennis van programmeertalen en -codes.

Wat is Wordpress?

In 2003 kwam Wordpress voor het eerst uit. Het cms (content management systeem, beheersysteem) richtte zich in eerste instantie vooral op het bijhouden van blogs (toen nog: weblogs). Wordpress-sites bestonden vaak uit een klein aantal pagina’s met de artikelen van de eigenaar van de site. Door de jaren heen breidde het systeem op allerlei manieren uit. Nu is het samen met Joomla het populairste systeem voor het opzetten en bijhouden van allerlei soorten websites en webwinkels, van klein tot groot.

Ontwikkelaars en programmeurs uit de hele wereld werken samen aan Wordpress. Ze zorgen voor verbeteringen en helpen bij het oplossen van kwetsbaarheden. Er komen geregeld nieuwe versies van Wordpress uit, ook in het Nederlands. Klanten van Yolknet met het updatepakket krijgen de nieuwste versie van Wordpress automatisch op hun site(s).

Themes geven websites vorm

Wordpress-sites zijn opgebouwd aan de hand van themes. Dat zijn pakketten programmeercode die het uiterlijk van de site in grote lijnen vastleggen. Vaak staat er een voorbeeld op de site van de maker en moet alles nog aangepast en ingesteld worden. Dat is soms best ingewikkeld. Yolknet kan je helpen om een bestaand theme te installeren en in te stellen. Maar we kunnen er ook een op maat voor je maken. Vertel ons wat je wensen zijn en wat je mooi vindt en wij zorgen voor een gebruiksklare website of webwinkel.

Website bijhouden via het Dashboard

Als het theme geïnstalleerd is, kan je site aangepast en gevuld worden. Je hoeft niets te weten over programmeertalen, want het bijhouden van je site gaat via het Dashboard.

Het Dashboard is een gebruiksvriendelijk onderdeel waar je alle belangrijke functies van je site terugvindt. Met je inlognaam en wachtwoord kun je inloggen vanaf elke pc met internet. Simpele wijzigingen voer je door via de app van Wordpress als je dat handiger vindt.

Vanaf het Dashboard maak je nieuwe pagina’s voor je site aan, kun je het menu veranderen en artikelen schrijven en publiceren. Ook vind je alle plug-ins (extra deelprogramma’s) die je site net wat lekkerder laten functioneren. Denk aan beveiligingsprogramma’s of een Yoast, de bekende plug-in die je helpt om je teksten beter vindbaar te maken in Google. De meeste plug-ins zijn gratis te downloaden, al zijn er ook betaalde toepassingen.

Yolknet biedt hulp met Wordpress

Heb je een Wordpress-site en wil je deze laten bijwerken? Of kom je er niet uit met het opzetten van je theme? De webhelden van Yolknet staan voor je klaar om je te helpen met je technische vragen. Bel naar 0499 - 377 090 of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Dit zeggen onze klanten

Beloven wat ze zeggen zeer klant gericht en Robert reageert snel op je vragen en komt met goede tips.

Martin, Rotterdam

We zijn tevreden over het eindresultaat, het ziet er goed uit. We hebben de samenwerking ervaren als goed, ze zijn meedenkend in techniek en creativiteit.

Jacques, secretaris van het Culinaire Gilde Brabançonne

Yolknet© 2005 - 2021Alle rechten voorbehoudenPrijzen excl. 21% btw