SSL-certificaten (https)

SSL-certificaten (https)

Een SSL-certificaat zorgt ervoor dat de informatie die heen en weer worden gestuurd tussen de server en de computer van de bezoeker versleuteld wordt. Anders gezegd: informatie wordt voorzien van een slot die alleen kan worden ontcijferd als je de combinatie weet. Dat zijn de server en de computer van de bezoeker.

Het gebruik van een SSL-certificaat herken je aan het groene slotje in je browser en aan het "https"-deel voor een link. Zoals https://yolknet.nl/diensten/ssl-certificaten-https. SSL-certificaten zijn er grofweg in 3 smaken, oplopend in prijs en kwaliteit.

Overzicht SSL-certificaten
  Domeinvalidatie Bedrijfsvalidatie Uitgebreide validatie
Slotje in adresbalk
Bedrijfnaam in adresbalk    
Validatie domein
Validatie organisatie  
Documenten    
Prijs € 2 p/m € 6 p/m € 10 p/m

1. Domeinvalidatie

De goedkoopste en eenvoudigste vorm is een SSL-certificaat met domeinvalidatie. Zoals de naam doet vermoeden wordt hierbij alleen gecontroleerd of een domeinnaam overeenkomt met het bijbehorende certficaat. De domeinvalidatie is te herkennen aan het groene slotje in de adresbalk van de browser.
Dit type certficaat kost € 2 per maand.

ssl domain validation

Gratis SSL-certificaat met Let's Encrypt
Let's Encrypt is een project dat onder andere wordt gesponsord door Mozilla, Facebook, Chrome en Cisco. Het geeft gratis SSL-certificaten met domeinvalidatie uit. De hostingpakketten van Yolknet worden standaard geleverd met Let's Encrypt.

2. Bedrijfsvalidatie

Behalve domeinvalidatie wordt ook gecontroleerd of de aanvrager is ingeschreven bij een bedrijvenregister zoals de Kamer van Koophandel. In de browser ziet de bezoeker de naam  van de organisatie als op het groene slotje wordt geklikt. Op die manier is te controleren of de website daadwerkelijk bij het gebruikte certificaat past. Net als bij de domeinvalidatie is een SSL-certificaat met bedrijfsvalidatie te herkennen aan het groene slotje in de adresbalk van de browser. 
Dit type certficaat kost € 6 per maand.

3. Uitgebreide validatie

Bij dit type certificaat wordt zowel domein- als bedrijfsvalidatie toegepast, maar moet de aanvrager ook aanvullende documentatie sturen zoals een uittreksel van de Kamer van Koophandel. Ook vindt er een telefonische verificatie plaats. Bij een SSL-certificaat met uitgebreide validatie wordt de naam van de aanvrager getoond naast het groene slotje in de adresbalk van de browser.
Dit type certficaat kost € 10 per maand.

ssl extended validation

SSL-certificaten met wildcard

De hierboven genoemde drie typen certificaten zijn voor 1 domeinnaam. Waarbij Yolknet.nl, Yolknet.com, Mijn.yolknet.nl en Intranet.yolknet.nl vier verschillende domeinnamen zijn. Heb je veel (sub)domeinen die je met een SSL-certificaat wilt beveiligen? Overweeg dan een certificaat met een 'multiple domains' of 'wildcard'. Bij multiple domains is de prijs afhankelijk van het aantal domeinnamen en subdomeinen waarvoor je het certificaat wilt gebruiken. Met een wildcard kun je een onbeperkt aantal subdomeinen gebruiken binnen één domeinnaam. Bijvoorbeeld Mijn.yolknet.nl, Intranet.yolknet, Webmail.yolknet.nl en Nogmeer.yolknet.nl.
De prijzen hiervoor zijn op aanvraag. Neem contact met ons op voor meer informatie.

 

logo-yolknet.png

Yolknet ontwikkelt sinds 2005 gebruiksvriendelijke websites en webapplicaties. We ontzorgen klanten door een compleet webpakket te bieden, waaronder webhosting, domeinnamen, SEO.

  De Ronde 15, 5683 CZ Best   info@yolknet.nl   0499 - 377 090
Quick link

Yolknet is een erkend leerbedrijf

Yolknet is een erkend leerbedrijf

Volg Yolknet

Schrijf je nu in

Laat je inspireren door onze tips en blijf op de hoogte.
Yolknet © 2005 - 2020 Alle rechten voorbehouden Prijzen excl. 21% btw

Zoeken

Yolknet - all for web De Ronde 15 - 5683 CZ Best 0499 - 377 090