Chrome waarschuwt voor sites zonder 'slotje'

Melding bij onveilige sites

Chrome waarschuwt voor sites zonder 'slotje'

Het was al een tijdje min of meer een vereiste om als website of webshop een SSL-certificaat te gebruiken. Met de AVG-wetgeving van 25 mei is het zelfs verplicht, omdat je informatie van je bezoekers zo goed mogelijk moet beschermen. Google gaat met zijn browser Chrome nog een stap verder.

Vanaf de laatste update zal de browser Google Chrome (versie 68) je waarschuwen als je een website bezoekt die geen SSL-certificaat (https) gebruikt. Zo probeert Google gebruikers te beschermen tegen onveilige websites. De browser toont de melding 'onveilig' wanneer een website op een onveilige manier informatie verstuurt.

chrome waarschuwt voor sites zonder slotje
De nieuwe Chrome-versie 68 toont een melding als een website niet via 'http' communiceert.

Veel Nederlandse sites gebruiken nog geen SSL-certificaat, zoals sportverenigingen en kleinere bedrijven. Ook sites van scholen zijn vaak niet met https uitgerust bleek uit onderzoek van de Open State Foundation. Met name basischolen scoren slecht.

Is jouw SSL-certificaat goed ingesteld?

Als je een SSL-certificaat voor je website of webshop gebruikt is dat hartstikke goed. Maar het werkt alleen als deze ook goed is ingesteld. Test het gratis door een domeinnaam in te tikken op een van deze websites:

Wat doet een SSL-certificaat?

Bij een website met een SSL-certificaat (zoals Yolknet.nl) wordt een soort tunnel opgezet tussen de computer van de bezoeker en de website. De tunnel wordt alleen door deze twee partijen gebruikt. Zo kun je op een veilige manier inloggegevens invullen en een bestelling plaatsen.
Of een website op een veilige manier communiceert kun je zien aan een groen 'slotje' in de adresbalk en het gebruik van 'https'. Blijf alert, want het zegt alleen iets over de manier van communiceren. Het zegt niks over de veiligheid van de website zelf!

Heeft jouw website nog geen SSL-certficaat of 'groen slotje'? Hoog tijd om daar verandering in te brengen! Er zijn verschillende soorten certificaten. Elk hostingpakket van Yolknet wordt uitgerust met een gratis SSL-certificaat Let's Encrypt. Je kunt ook kiezen voor een betaald certificaat. Neem voor informatie en advies contact met ons op.

Hulp nodig?

Wil je advies over een SSL-certificaat dat bij jou website of webshop past? Neem dan contact met ons op.

logo-yolknet.png

Yolknet ontwikkelt sinds 2005 gebruiksvriendelijke websites en webapplicaties. We ontzorgen klanten door een compleet webpakket te bieden, waaronder webhosting, domeinnamen, SEO.

  De Ronde 15, 5683 CZ Best   info@yolknet.nl   0499 - 377 090
Quick link

Yolknet is een erkend leerbedrijf

Yolknet is een erkend leerbedrijf

Volg Yolknet

Schrijf je nu in

Laat je inspireren door onze tips en blijf op de hoogte.
Yolknet © 2005 - 2020 Alle rechten voorbehouden Prijzen excl. 21% btw

Zoeken

Yolknet - all for web De Ronde 15 - 5683 CZ Best 0499 - 377 090