Hackers vinden je website niet interessant (sorry). Het gaat ze om de mogelijkheden die een domeinnaam, webhosting of website kan bieden. Daarbij maakt het niet uit of je een populaire website hebt met veel bezoekers of  een kleine(re) site. Onder andere vanwege de volgende 3 redenen:

 1. Gegevens doorverkopen
  Een van de bekendste redenen is het stelen van (klant)gegevens om deze vervolgens door te verkopen. E-mailadressen kunnen prima worden gebruikt om spam naar te versturen. Hoe meer adressen hoe beter. Want des te groter de kans dat iemand op een van de links klikt.

 2. Spam versturen
  Het sturen van spam kan het beste via je gehackte website en vanuit jouw (domein)naam. Dat is een lucratieve business, dus hoe meer spam iemand kan verzenden hoe meer er verdiend wordt. Als je dat via 1 domeinnaam zou doen zou je het spamfilters makkelijk maken: ze hoeven maar 1 domein te blokkeren. Maar als er meerdere domeinnamen zijn die spam versturen, dan wordt het lastiger te blokkeren. Datzelfde geldt voor servers.
  Elk gehackt hostingpakket of elke gehackte website is daarmee interessant voor hackers. Daarnaast kan jouw website op de zwarte lijst terecht komen waardoor deze niet meer door de spamfilters komt en dit dus ten koste gaat van je bereik.

  Een kleine site met weinig bezoekers is daarbij erg interessant, want een populaire website heeft over het algemeen de beveiliging beter op orde. Wil je weten hoe het zit met de beveiliging van jouw website of webshop? Neem contact met ons op. We vertellen je er graag meer over.

 3. Defacing
  Een andere vorm van hacken is 'defacing', letterlijk vertaald 'beschadigen'. Hierbij worden 1 of meer pagina's gewijzigd. Zoals een website van een politieke partij die het partijprogramma toont van een andere partij.

Yolknet Onderhoudspakket

Je kunt nooit 100% veilig zijn tegen online criminelen. Maar je kunt het ze wel erg moeilijk maken. Onder andere met één van de onderhoudspakketten van Yolknet. Wij installeren updates en een extra bescherming in de vorm van een firewall. Tevens wordt ongewenste toegang nog moeilijker gemaakt met een op maat gemaakt .htaccess-bestand.
Een update kan een aanpassing aan het ontwerp betekenen, maar veel vaker is een update bedoeld om de beveiliging van je website, webshop of webapplicatie te verbeteren. Hoe langer je geen updates installeert, hoe makkelijker je het maakt voor ongewenste toegang.
Lees meer over het updatepakket op onze site (Onderhoudspakketten (SLA) - Yolknet - all for web ).

 

Yolknet© 2005 - 2022Alle rechten voorbehoudenPrijzen excl. 21% btw