Zorg altijd voor een veilige website.

Een goede website draait niet alleen om het uiterlijk en de functionaliteiten. Ook de veiligheid is een belangrijk onderdeel van een website. Je wil natuurlijk voorkomen dat je website wordt gehackt. 

Steeds vaker worden diverse websites gehackt en dat wil je zelf natuurlijk te allen tijde voorkomen. Anders ben je bijvoorbeeld een minder goed bereikbaar en is er ook kans op imagoschade. Alhoewel het nooit 100% te voorkomen is, zijn er wel een aantal onderdelen die je kunt aanpakken om je website een stuk veiliger te maken.

Gebruik een SSL-certificaat voor je website

De eerste stap voor een veilige website is het gebruik van een SSL-certificaat. Hierdoor gaat je website via https:// wat ervoor zorgt dat de data op de website versleuteld wordt. Bovendien draagt het bij aan een vertrouwd beeld naar je bezoekers toe. 

Naast het vertrouwde beeld dat je bezoeker krijgt met een SSL-certificaat, is dit certificaat ook belangrijk voor de vindbaarheid van je veilige website. Zonder dit certificaat zak je namelijk steeds verder weg in de Google-resultaten.

Het toevoegen van een SSL-certificaat helpt je website dus op verschillende manieren veiliger te maken. Doordat je data versleuteld wordt is het een stuk lastiger om bij deze data te komen voor hackers, toch biedt een SSL-certificaat nooit 100% zekerheid. Daarnaast is het voor de bezoekers fijn voor het vertrouwen, en ook Google moedigt het gebruik van een SSL-certificaat aan.

Kies voor een Content Delivery Network (CDN)

Een Content Delivery Network is een wereldwijd distributienetwerk van allerlei verschillende servers. Dit netwerk zorgt ervoor dat er kopieën van jouw veilige website op verschillende wereldwijde servers staan. Wanneer jouw website dan door een bezoeker aan de andere kant van de wereld opgevraagd wordt, haalt een lokale server de website binnen via het CDN. Doordat de statische inhoud via deze lokale server opgehaald wordt, worden de snelheid en het gebruiksgemak ook nog eens positief beïnvloed. 

Een ander voordeel is dat een CDN bescherming biedt bij DDOS-aanvallen of andere aanvallen. Wanneer je veilige website op de server van je provider uitvalt, kan deze toch nog via een kopie opgehaald worden. Je bent dan dus niet helemaal offline voor bezoekers door/tijdens een aanval. 

Over het Content Delivery Network hebben wij al eerder een blog geschreven, hier kun je deze terugvinden om nog meer over dit onderwerp te weten te komen. 

Houd je website goed in de gaten

Ondanks dat je bovenstaande onderdelen misschien verwerkt hebt in je veilige website is het goed om je website in de gaten te blijven houden. Zo kun je tijdig eventuele herstelwerkzaamheden uitvoeren om de schade te beperken. 

Toegang overzicht

In de loop der jaren krijgen waarschijnlijk verschillende mensen (medewerkers en eventuele andere partijen) toegang tot je website, webhosting en domeinnamen. Doordat deze lijst groeit, is op een gegeven moment het overzicht kwijt. Houd daarom vanaf het begin bij wie er inloggegevens heeft, met welk doel ze dit hebben en sinds wanneer ze deze gegevens hebben. Zo kun je deze mensen regelmatig adviseren de login gegevens te veranderen. Je kan daarnaast ook accounts van niet meer relevante personen verwijderen. 

Uitbesteden van een veilige website

Bij het bouwen van een website wordt vaak alleen gedacht aan het daadwerkelijk opzetten van een website, en met een aantal basisprincipes kunnen vele mensen dit zelf. Voor een goede en een veilige website komt er meer kijken. Zo moeten er allerlei zaken ingesteld worden om je website veilig te houden. Én dat is nog niet alles. Ook nadat je website online is, blijft deze aandacht nodig hebben zoals je zojuist hebt kunnen lezen.

Niet iedereen heeft de kennis en tijd om de benodigde aandacht aan een website te besteden. Daarom helpen wij jou graag met het veilig houden van de website. Wij kunnen je ontzorgen met het bouwen van een veilige website, maar ook bij het onderhouden van deze site. 

De belofte van Yolknet

Wanneer je ervoor kiest om je veilige website door Yolknet te laten bouwen en onderhouden zorgen wij er altijd voor dat bovengenoemde punten in orde zijn en dat ook blijven. 

Wil je meer weten? → Neem contact op

Yolknet© 2005 - 2024Alle rechten voorbehoudenPrijzen excl. 21% btw