Hackers hebben vrij spel op het internet. Steeds weer vinden ze nieuwe ingangen om je systeem binnen te dringen. De schade varieert van het stelen van klantgegevens tot het plaatsen van schokkende teksten en afbeeldingen.

Dat het hackers lukt om je geweldige website te beschadigen, is zeer vervelend. Het is uiterst belangrijk dat je je site dan zo snel mogelijk weer hackervrij maakt en zorgt dat je weer online bent, om de volgende vier redenen.

Reden 1: Bezoekers behouden

De belangrijkste reden is natuurlijk om je trouwe klanten en je nieuwe bezoekers te behouden. Als een potentiële klant je website wil bezoeken en die is er niet meer, komt die klant dan later nog eens kijken? Grote kans van niet. Plaats daarom desnoods tijdelijk een pagina met je verontschuldigingen, contactgegevens en uitleg over de hack totdat je website weer hack- en virusvrij is.

Reden 2: Goede zoekresultaten behouden

Google indexeert je pagina's. Als een pagina er niet meer is, wordt na enige tijd de link uit de zoekresultaten verwijderd. Zonde van de reputatie die je bij deze zoekmachine hebt opgebouwd.
Als je website gehackt is, kan een hacker ook andere schadelijke inhoud op je website zetten. Die nieuwe inhoud wordt door Google opgepikt. Zo verschijnt je website met deze foute teksten in de zoekresultaten.

Vier onderhoudstips tegen hackers

  1. Houd je website regelmatig in de gaten: zijn er dingen veranderd?
  2. Merk je iets verdachts? Zorg dan dat het zo snel mogelijk wordt opgelost.
  3. Geef hackers zo min mogelijk kans en installeer op tijd de updates voor je website.
  4. Wil je niet zelf je site in de gaten houden, en wil je wél voorkómen dat je site ten prooi valt aan hackers?
    Bekijk dan een van de onderhoudspakketten van Yolknet of neem contact op voor een passende oplossing.

Reden 3: Reputatieschade voorkomen

Het bezoek van een hacker kan schade berokkenen aan je naamsbekendheid en imago. In een tijd dat bijna alles online loopt, kan een bedrijf het zich niet veroorloven om op het internet te ontbreken. Zeker niet dat een site door een hack tijdelijk offline is.

Reden 4: Tegen nieuwe aanvallen beschermen

Kennelijk heeft iemand - of een bot - toegang tot je website weten te krijgen. Als bekend is hoe dit mogelijk is is de kans groot dat het vaker zal gebeuren. Zorg dus dat je website zo snel mogelijk weer volledig en veilig gewapend is tegen hackers.

 

Wil je meer weten?   Neem contact op

 

Robert
Als webadviseur denk ik met klanten mee over de vraagstukken op het gebied van onder andere websites, sociale media en vindbaarheid in zoekmachines.
Yolknet© 2005 - 2024Alle rechten voorbehoudenPrijzen excl. 21% btw