Op 17 augustus - bestond Joomla 16 jaar. Sweet 16 dus, en dat mocht niet ongemerkt voorbij gaan.

Dus heeft Joomla zichzelf (en alle gebruikers) een passend kado gegeven: op de 16e verjaardag is Joomla 4 gelanceerd. Een gloednieuwe versie van het programma dat zo populair is om websites en webshops mee te maken.

J4 stable

Daar ging heel wat werk aan vooraf: er is (jaren!) gewerkt aan dit project door onder andere programmeurs, vormgevers en testers over de hele wereld. Om samen tot een mooi en toekomstbestendig programma te komen. Hiermee is Joomla klaar voor de toekomst. Daar zijn wij bij Yolknet blij mee! Met nieuwe functies, een geheel nieuw ontworpen en ingedeeld controlepaneel, de nieuwste techniek voor responsive (mobile-first) websites is Joomla een veilig en snel systeem voor kleine en grote websites en webshops.

Wat biedt Joomla 4?

Joomla is een mooie gereedschapskist om een website te bouwen, en die gereedschpaskist bevat nu de modernste gereedschappen die je je maar kunt wensen. Een flexibel en gebruiksvriendelijk systeem voor elke soort website: van kleine presentatie-websites tot grootschalige bedrijven en grote webshops: Joomla is een schaalbaar en veilig systeem. Een verbeterde zoekfunctie, verbeterde veiligheid, verbeterde workflow zijn nog maar een kleine greep uit de functies en voordelen die Joomla 4 biedt. Wil je meer in detail lezen wat Joomla 4 te bieden heeft? Bezoek dan deze website: https://www.joomla.org/4/nl/.

Wat houdt dat in voor bestaande websites en webshops?

Als je een joomla website hebt die door Yolknet wordt onderhouden dan maak je op dit moment waarschijnlijk gebruik van Joomla 3.9. Tegelijk met Joomla 4 wordt ook Joomla 3.10 gelanceerd. Deze versie is nagenoeg gelijk aan 3.9, maar bevat een 'brug' om de migratie van Joomla 3 naar Joomla 4 te versoepelen. Deze versie wordt nog 2 jaar lang ondersteund met veiligheidsupdates en bugfixes. Op termijn zullen alle Joomla 3 sites de overstap moeten gaan maken naar versie 4. Heb je een onderhoudspakket bij ons? Dan wordt je website de komende weken geüpdatet naar Joomla 3.10. en krijg je voor het einde van dit jaar bericht over een tijdspad naar Joomla 4 en welke eventuele gevolgen dat heeft voor je website. Ben je van plan om binnenkort je website te laten vernieuwen? Laat het ons weten, dan kijken we of we dat kunnen combineren met de overstap naar Joomla 4.

Ook als je nog geen onderhoudspakket hebt of op zoek bent naar een partner om een compleet nieuwe website of webshop te laten maken, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Onze webhelden zijn al een tijdje bezig met het verkennen en testen van Joomla 4 en de eerste websites worden op korte termijn opgeleverd. Wij zijn in elk geval enthousiast!

Yolknet© 2005 - 2021Alle rechten voorbehoudenPrijzen excl. 21% btw