In-Situ heeft Yolknet gevraagd om een website te realiseren waarmee het bedrijf wereldwijd beter wordt gevonden in zoekmachines. In deze case lees je hoe we tot het gewenste resultaat zijn gekomen.

In-Situ is onderdeel van het eveneens Nederlandse Arcadis, een internationaal opererend advies- en ingenieursonderneming. In-Situ is specialist op het gebied van bodemsaneringen, herontwikkeling van vervuilde locaties en blauwalgbestrijding.
De vraag die In-Situ bij Yolknet neerlegde was om beter gevonden te worden door projectontwikkelaars en in de bouwwereld. Met name uit het buitenland. De vorige website van In-Situ was na een paar jaar zowel grafisch als technisch verouderd.
Een mooie aanleiding om met een nieuwe website aan de slag te gaan.

Onderzoek zoektermen concurrentie
Om inzicht te krijgen in de vindbaarheid van de website hebben we eerst onderzoek gedaan naar de zoektermen die voor In-Situ relevant zijn en die door concurrenten worden gebruikt. Op basis van de onderzoeksgegevens is beoordeeld welke termen interessant zijn.

Navigatiestructuur opstellen
Met de zoektermenanalyse en de gegevens uit Google Analytics over goedbezochte pagina's zijn we aan de slag gegaan met het opstellen van een navigatiestructuur. We hebben een voorstel geschreven op welke plek bepaalde pagina's en onderwerpen moeten komen en hoe de nieuwe menu-indeling zal worden.

Teksten en ontwikkeling
Na akkoord op de nieuwe indeling werd begonnen met het schrijven van de webteksten. Daarbij is rekening gehouden met de belangrijke zoektermen die eerder zijn bepaald.
Ook werd gestart met de ontwikkeling van de nieuwe website.

Het eindresultaat is een tweetalige website, met SEO-teksten die goed scoren in zoekmachines en die technisch hoog scoort. Zie hieronder het verschil met de vorige website.

in situ nieuw 1 in situ nieuw 2

in situ oud 1 in situ oud 2

De score van de nieuwe website van In-Situ is een stuk beter dan de vorige versie. De site laadt sneller, onder andere omdat de omvang van de pagina kleiner is.

Wil je ook een website die goed scoort in zoekmachines en technisch van hoge kwaliteit is? Neem vrijblijvend contact met ons op over de mogelijkheden.

Wordt ons volgende project voor jou? Laat het ons weten!

Yolknet© 2005 - 2024Alle rechten voorbehoudenPrijzen excl. 21% btw